הווידאו ארט מענה אנושי זמין לצפייה בראש העמוד.
עבודת הווידאו ארט מענה אנושי חושפת את מסעה של היוצרת, טל אילן, בחיפושה אחר סיוע נפשי למצוקותיה. טל החליטה להפסיק ליטול את הטיפול התרופתי שקיבלה לדיכאון, חרדה ו-OCD והתקשרה למרכזי טיפול שונים שאיתרה ברשת שמציעים טיפולים שונים ומשונים. הסאונד שמלווה את הסרט הוא השיחות המוקלטות.
נותני השירות המנוכרים ברובם, על גבול המשועממים, מציעים בצורה יבשה וקרה את מגוון המוצרים והטיפולים שהם חושבים שמתאימים לטל, ושואלים אותה שאלות אישיות מאוד על מצבה הנפשי. היא עונה בניכור ששווה לניכורם, אבל לעיתים התשובות שלה מתריסות וחריגות ויוצרות את הרושם שהיא בודקת את השואלים או אפילו מנסה להביך אותם, ובכך טל מעניקה רובד של אבסורדיות לסיטואציה הטעונה הזאת. בין שאלה לתשובה נשמעים צלילי הקלדת תשובותיה, ותחושת אי-הנוחות המעיקה מתגברת ומקוממת אותנו, העדים למתרחש.
בצעד פרובוקטיבי בחרה טל לערוך את העבודה כך שהשיחות המוקלטות נשמעות ברקע של קטעי וידאו בלתי צפויים, כגון אתרי סקי, חיות בטבע, מסדרון בית מלון ועוד. הניגודיות וחוסר הקשר בין התוכן הוויזואלי לתוכן השיחות יוצר רובד נוסף של משמעות וניכור בזמן ההמתנה של טל למזור הנכסף. כל מי שמצאה את עצמה במצוקה נפשית או רפואית וחיפשה נואשות ברשת ובטלפון מענה אנושי שיעניק לה סיוע מכירה היטב את תחושת התסכול וחוסר האונים.
עומס המידע שנוצר בעידן הדיגיטלי מאינספור אפשרויות ותשובות, והעובדה שאנחנו נאלצים לתקשר עם בינה מלאכותית ומנועי חיפוש כדי למצוא את מה שאנחנו צריכים, יוצרים פעמים רבות מבוך בלתי אפשרי בחיפוש אחר מענה אנושי מותאם וראוי. כשאנו מקשיבים לשיחות המוקלטות וצופים בתוכן הוויזואלי שטל בחרה, אנו יכולים לדמיין אותה משיבה לשאלות המעיקות בזמן שמחשבותיה נודדות הרחק מהסיטואציה הבלתי נסבלת הזאת. באמצעות קטעי הווידאו, שאינם קשורים לנאמר, טל מאפשרת לנו לצלול לנבכי נפשה מעבר למילים. במהלך קולנועי כביכול קטן וצנוע טל מצליחה להביע את התסכול האנושי במאה ה-21, שבה המצוקות הנפשיות מתרחבות ומתפשטות כאפידמיה מעבר ליכולות המענה האנושי והלא אנושי, שהחברה המודרנית פיתחה לעצמה.
הסרט מענה אנושי הופק במסגרת הלימודים לתואר הראשון בשנקר, בית הספר הגבוה להנדסה, עיצוב ואמנות.
הווידאו ארט מענה אנושי זמין לצפייה בראש העמוד.